Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips Pilih Suami


Assalammualaikum dan Morning!!

Dah Breakfast ke belom ni. Korang tau kan Breakfast ni penting. Mak Aihh, dah macam mak-mak nak paksa anak Breakfast. Padahal, diri sendiri pun lom Breakfast.  So, Entry kali ni juga pendek. Bella akan taip sependek-pendeknya. Bella dah jadi Buzywoman. Bukan BuzyBody :p

*Tak habis-habis membebel*

Orite!
Tips Pilih Suami ?

Before tu Bella nak tanya,
Apa benda utama yang korang tengok dulu bila nak pilih calon suami or Boyfriend ?
Mata ?
Hidung?
Mulut ?
Rambut ?
Kereta ?
Lesen ?
Dompet ?
Jam ?

Cuba korang share ngan Bella 
kalau korang nak share la :p


Orite!
Yang ni Bella dapat dari my lovely Father forever.
Tips utama nak pilih ni ...
Nak tau ?


Kenalah cari suami yang solat 5 waktu sehari.
Means, dia tak tinggalkan solat dia.
Nak tau reason ?

Sebab bila lelaki tu pandai jaga solat dia, means dia akan pandai jaga segala-galanya.
Lelaki tu juga boleh bimbing kita :)


So, korang jangan lupa skodeng lelaki-lelaki yang ada kat Malaysia ni tinggal solat atau tak.
Lagi satu, Lelaki yang boleh jadi Imam masa solat.
Bila dia boleh jadi Imam, means dia boleh jadi Ketua Keluarga kita in Future :)


Bella tak sure pula lau Tips untuk Lelaki pilih Isteri.

UAI pernah cakap, 
"Wanita solehah perlu cari Suami yang soleh
supaya Wanita tu tak jadi Wanita yang Tak Solehah pula nanti. 
Wanita tak solehah juga perlu cari Lelaki yang Soleh juga 
supaya dia boleh bimbing Wanita tu menjadi Wanita Solehah"



Tapi, InsyaALLAH siapapun jodoh kita kelak, dialah yang terbaik :)
Semua ketentuan Allah adalah yang terbaik!







6 comments:

CikAinaa said... Reply To This Comment

ehemm. dah ada calon ke Bella? :P

Nurfaezah Abdullah said... Reply To This Comment

kalo fae fae tgk ketinggian and attitude hehe. good looking tu kira bonus la.

jom terjah: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

CiK Bella said... Reply To This Comment

Hhahaha :p

CiK Bella said... Reply To This Comment

Tu pun penting juga.
lau sedap mata memandang pun dah ok kan :D

Nurfaezah Abdullah said... Reply To This Comment

mulut kata, "i don't look at outside beauty." tapi bila tgk less good looking people ckp dlm hati, "err hodohnya dia." hehehe fact#.

CiK Bella said... Reply To This Comment

Memang fact .
rasanya terkena batang hidung sendiri. haha ><