Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips Memilih Warna Bunga Sebagai Hadiah

Assalammualaikum dan Selamat Tengah Hari semua.

Dah Lunch ? Bella belum Lunch lagi ni.Perut belum lagi menyanyi dengan kuatnya. Tadi, ada orang datang ketuk bilik nak promote Moist Cake. Makin hari, makin banyak yang datang ketuk bilik. Ayamas la, Moist Cake la, Sabun Kurus la. Hairan betul sebab yang datang promote semuanya tak macam student.

Oklah, Straight To the Title Entry kali ni. Siapa pernah dapat bunga dari sesiapa ? Tak kira la bunga ros ke, bunga matahari ke, bunga tahi ayam Or Bunga Cengkih. 


Sebenarnya, setiap warna dan bilangan bunga yang korang dapat ada rahsia disebaliknya. tapi ada ja yang bagi ikhlas dari hati tanpa ada maksud disebaliknya.

So, kat bawah ni Makna yang tersirat yang terkandung di dalamnya. 

MERAH 
"I Love You"


PINK GELAP
"Thank You"

PINK CERAH
Kagum dan simpati 

KUNING 
"Taniah!"
Atau nak memulakan persahabatan


PUTIH 
Suci
"I Miss You"

HIJAU
Tanda Setia

LAVENDER
"Love At The First Sight"


OREN
"It is More Than Love"
Harap hubungan yang lebih jauh


HITAM
"Its Over"

BIRU
"It is Just a Fantasy"
Hubungan yang sangat Mustahil dan tidak dapat diteruskan

Ada tak bunga warna hitam ? Kalau Bunga yang dibuat dari kertas maybe la. Bunga warna hitam kat sini ialah bunga Merah yang gelap. Ha, Siapa yang berhasrat nak bagi bunga kepada seseorang boleh lah refer sini ya ^^ Tapi, jangan pula korang percaya sangat dengan benda ni. Yang penting orang tu ikhlas ingin memberi ^^

Lastly, Siapa yang ingin bershopping baju-baju yang cantik, boleh click sini. Then Like untuk follow up baju-baju yang latest ^^











6 comments:

Aliyaa said... Reply To This Comment

wah,,saya suka yg merah & lavender..
hurm..sob2 sape la nak bgi bunga kat kiter..huhu

Aku Penghibur said... Reply To This Comment

ooooooo baru thu :)

nur hidayah said... Reply To This Comment

wahhh..info yang ptut adk ambil..hihi

CiK Bella said... Reply To This Comment

Bau Lavender pun wangi ^^
Haha, tunggula satu hari nanti :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Sharing :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Haha patut-2 :)