Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[PART III] A Day In Zen Xin Organic Park


Assalammualaikum w-b-t
Hello s-e-m-u-a
Ni adalah last Part tuk jelajah Zen Xin Organic Park.
Yerla, kalau sekali 1 entry tiga-tiga Part, jenguh la korang.
Tangan Bella pun ikut jenguh menaip panjang-panjang.

Siapa lum baca Part I dan Part II

Walaupun tempat ni adalah Taman Organik, still ada sukan yang boleh kami Join.
Macam hari tu, kita orang tunjukkan keterer'an main Memanah.
Yerla, tak dapat nak tunjukkan bakat di Sukan Olimpik, Taman Organik ni pun boleh.

Fokus dengan mata yang tajam. 

Tak reti mana pun. Bella rasa benda alah tu lagi besar dari Bella. Berat!

Yang ni Pro. Rabun-rabun pun dapat fokus yang tengah.
Selalu dia main ngan pistol masa Suksis. Ni memanah pula.

Last sekali kita orang lawat bahagian pokok-pokok mini. Sana pokok dia semua kecil-kecil. 
Semua di dalam pasu. Pelawat boleh pilih-pilih dan beli pokok-pokok mini tu.


Bella tak faham maksud perkataan tu. 
Kena minta tolong translate jap . hehe

Sini memang banyak kaktus. Pelbagai colour dan bentuk
Ada panjang, pendek, gemuk,kurus

Ngam-ngam kita orang datang, ada juga rombongan lain yang datang melawat ^^

Before naik bas, sempat bergambar tuk kali terakhir

Lepas tu, kita orang pergi tempat makan yang ada di Organic Park. 
Bella tak beli apa pun sebab cadang nak makan kat luar masa OTW balik Kolej.
Then jam 1.00+ kita orang pun say bye-bye kat tempat ni.

Masa dalam bas, perut dah berbunyi-bunyi pula.
Lapar pula perut ni.
Kita orang singgah makan kejap before balik.
Dekat-dekat jam 3, kita orang sampai kat kolej ^^
Memang hampir semua orang pun tidur dalam bas. Penat kot.

Lastly,
So, Bella nak ajak la warga johor atau yang nak pergi Johor tu datang kat Zen xin Organic Park. Memang Best gila. Gila tak best lau macam ni. Korang dapat minum juice Buah Naga, dapat main ngan rabbit, dapat main memanah. Rugi lau korang tak pergi. Before nak pergi Legoland, pergi la sini dulu.

P/s : Ainaa, best gila meeting Strategi tadi :p Btw, nanti kita pergi event sama-sama pula lepas ni. InsyaALLAH
  



6 comments:

nini said... Reply To This Comment

cam best jer...teruja tengok gambar...=D

CikAinaa said... Reply To This Comment

Weiiii!!! Aishh. Saje bg aku jeles. Kelas nnt story-2. :p haha. Fiqa comei sgt :) hehe.. untunglah pi zenxin organic park...

CiK Bella said... Reply To This Comment

Moh kita ramai-2 :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Fiqa memang comel. Dengan topi dia lagi :3

Nana Liena said... Reply To This Comment

tengok tempat ni betul2 best la..siap ada game..huhu..harap suatu hari nanti ada peluang jejak..hehe

CiK Bella said... Reply To This Comment

memang best ^^
bukan dapat tengok pokok-2 ja. main pun boleh ^^