Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[PART I] A Day In Zen Xin Organic Park





Assalammualaikum semua dan Salam sayang dari Bella.
Korang dah makan dok lagi ni? Mesti dah kan. 
Tula Bella nampak perut tu agak ehem-ehem cket. 
Hehe, *Gurau*

Hari ni kita orang buat satu lawatan under Kelab Strategi. Before tu, Bella nak bagitau yang Kelab ni untuk Fakulti tempat Bella study. Bella join Kelab tu start semester ni as Naib Pengerusi Biro Kebajikan. Bella akan jaga kebajikan kelab ni. $.$ Haha. *ketawa jahat*


So, hari ni Kelab Strategi buat program 'A Day In Zen Xin Organic Park'. Alhamdulillah ramai yang join terutamanya student Accounting dan Psychology. Perjalanan agak jauh juga. Lebih kurang 45 mnit gitu from UTM. Bila dah sampai sana, kami dah start berposing. Apa lagi, bergambar la. Ngam-ngam kawan Bella bawa DSLR yang dia baru beli. Apa lagi kan? hehe, *ketawa penuh meaning*

Lepas tu, kita orang pergi toilet. Nak check apa yang patut. Maklumlah duduk lama dalam bas sampai tertidur. hehe. Tapi, bukan itu yang Bella nak bagitau. Bella nak tunjukkan kat korang betapa comelnya sign toilet tuk lelaki dan perempuan yang ada kat situ. Ala-ala sayur organic gitu. Nama pun Organic Park. 



Comel tak Sign Boad dia ? Bella rasa korang boleh kenal pasti sendiri mana satu tuk lelaki dan mana satu tuk perempuan

Sticker kecil+comel+simple

Then, Orang Organic Park bagi kami sticker Organic Park. Kecil + Comel + Simple ja. Kami pun lekat la kat sudut-sudut baju yang ada. Sebab tak tau dah nak lekat kat mana. Bukan sticker ja. Kita orang juga dapat Air Buah Naga. Memang sedap. Tak berapa manis dan tak tawar. Sedap lah. Tambah lagi, ada ais. Korang pun boleh buat kat rumah. Sebenarnya, before kami pergi ke Organic Park, kita orang perlu bayar RM5 tuk air buah naga. So, bukan  free tau. hehe, 

Dah tinggal separuh baru ingat nak snap gambar. Terlampau excited nak rasa.
Bila dah rasa, sedap pula. Tula yang minum sampai lupa nak snap-snap

Buah naga juga dipanggil Queen of the Night
Cuba korang teka sebab apa ?
Fikir tau.
Fikir lama-lama.
Hurm,
Dah tau ?
Ke masih fikir ?
Fikir lagi.
Dan terus berfikir.

Sebab bunga buah naga tu hanya akan kembang pada waktu malam. Start jam 10 Malam macam tu. Then, dia akan tutup balik pada waktu pagi. Masa kami pergi, bunga buah Naga tertutup. Boleh ja lau kami nak tengok dia kembang, tapi kena camping kat situ la jawabnya. Untuk pengetahuan korang, buah naga ada 3 jenis.
Ni instructor kami. Dia tengah xplain pasal pokok buah naga la ni.
Kat belakang tu la Pokok Buah Naga.
Pernah nampak tak ? Mana tau ada kat belakang rumah.

First 
Kulit Purple, isi colour putih
Manis juga tapi sedang-sedang

Second
Kulit purple, isi colour merah+purple
Manis dari yang first tapi bila makan tangan, mulut ikut jadi warna purple+merah juga

Third
Kulit putih, isi putih
Ni Bella tak tau. Sebab ada kat Vietnam

So, tu ja la tuk Part 1. Ceh! Ada banyak Part gitu. Dah macam buku cerita. Next Part, Bella akan tunjuk pengembaraan Bella di Organic Park di kawasan Sayur+Haiwan. Btw, Malam ni Bella pergi Malam Ekspresi Gaza (MEGA). Ada Nyanyi+Teater+Lain-2.

Bagi yang tak tau, Bella yang sebelah kanan yang tembam tu.
will be continue in part II

Korang suka buah Naga ? Korang pernah makan yang mana 1 ? Tunggu tau Next part dari Bella. 



16 comments:

Noor Mala Shahar said... Reply To This Comment

sedapnya air sirap tu....

http://www.noormalashahar.blogspot.com

http://www.noormalashahar.com

Iema Gurlz said... Reply To This Comment

wah best nye...
iema pernah makan yang merah + purple...
kalo toe kena siap2 sudu or garfu.. :)

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said... Reply To This Comment

nak satu lah sticker tu, nanti is nak try pegi gak Organic Park nie.

CiK Bella said... Reply To This Comment

Eh, tu air buah naga ><

Nana Liena said... Reply To This Comment

dekat2 dgn utm ke? akak me tak penah story mory pun..ke dia pun tak tahu wujud park nie? ahaks..kantoi sudah..hehe..btw pnah makan dragon fruit yg isi putih..tak sdap sgt kan..huhu

Nana Liena said... Reply To This Comment

okay..me tetiba tergerak nk komen kat komen ni sbb lawak..kan cik bella? LOL

CiK Bella said... Reply To This Comment

Nana: maybe tersilap pandang . Xpa :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Laa, bella xterfikir pula nak guna garfu+sudu. Hehe

CiK Bella said... Reply To This Comment

Haha, is nak p sana tuk sticker ek? Try la p :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Tak dkt sgt. Lbh kurang 45 min dr UTM JB. Tak jelajah lg kot. Bella suka lg yg colour purple

FarhanahAdzlan said... Reply To This Comment

seriusly lain daripada lain sign untuk toiletnya :)
saya pernah makan tp sikit je tak ingat warna die apa rasanya putih dan ada dot2 hitam kot..
akak kelab strategi tu ape die?apa yg kelab buat?strategi untuk perang kah?hehe just kidding :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Tula, comel ja sign dia cam tu. Hehe, putih xbrapa manis. Haha kelab strategi bkn tuk perang. Tp dia kelab utama bwh fakulti akak. Kami nak rapatkan hubungan antra course yg ada d fakulti tu :)

CikAinaa said... Reply To This Comment

bayaran sebenar RM18 yekk :p haha. jeless jeles!! :(

CiK Bella said... Reply To This Comment

Laa , yeke ?
RM18 tu masuk makanan ke ?
Sebab kita orang makan di luar :(

Next time Strategy's activity kita join lagi ek :)

Iha Zaliza said... Reply To This Comment

nampak sedap la air naga tu lagi2 bila tengok waktu tengah panas..
p/s: Bella boleh buat perkhidmatan pos laju tak air ni sampai ke rumah iha? *kidding* :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

Lau nak buat khidmat poslaju, alamatnya tinggal plastik je la dengan sampul pos :D