Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaki Ayam Baik untuk Cegah Tulang Reput


Assalammualaikum semua.
Selamat Petang.
Disebabkan Bella habis lecture awal hari ni, so Bella pun jadi rajin nak share benda ni.
 
Korang tau tak 'Kaki Ayam' tu apa ?
Bukan orang yang tak pakai selipar atau kasut tapi ni betul-betul ayam tu punya kaki.
Ada orang suka makan kaki ayam, ada yang tak suka.
Lumrahlah bila citarasa kita lain-lain.

Tuk pengetahuan kita semua,  kaki ayam ni elok tuk cegah OSTEOPOROSIS
or penyakit tulang yang rapuh, mudah retak dan patah.
Osteoporosis ni berlaku tanpa kita sedari.
Korang bolehlah try tanya Mr Google tuk tahu lebih lanjut pasal penyakit ni.
 
Sebenarnya, kaki ayam ni kaya dengan protein dan nutrisi yang berfungsi untuk menjaga tulang dalam badan manusia.
Laman Web Bl Health ada menyatakan Hydroxyapatite adalah berasal dari tulang makanan yang baik untuk tulang.
In short, 'makanan tepat untuk tulang adalah tulang'.

 So, lepas ni try cari kaki ayam kat mana-mana. 
Tapi, jangan pula korang makan sampai 5 ketul sehari. 
Tu bukan lagi nak jaga kesihatan namanya. 
Kaki ayam ni free ja kat Cafe k9 tempat Bella study sekarang ni. Hehe,




10 comments:

CikAinaa said... Reply To This Comment

Seriusly freeeeee dekat K9??? Ahah. Unfortunately... Aku x suka kaki ayam :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

yup, kat makcik sebelah uncle jual air tu free kaki ayam + leher ayam
baik kotry minat kaki ayam :p tuk elak masalh tulang :p

tapi jgn mkn banyak, nnt tetttt~

Rieyn Anna said... Reply To This Comment

wah..faveret akk nie kaki ayam..lg2 wat msk sup..pun sodap..hihi~

CiK Bella said... Reply To This Comment

masak sup lagi sedap sebab lau goreng dia liat cket kan :)

Dieba Adieba said... Reply To This Comment

entry yang menarik.. nak share la.. :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Thanx ^^
share ja ^^

Pesta ulang tahun said... Reply To This Comment

thanks infonya :) sangaat menariik .

CiK Bella said... Reply To This Comment

Sama-2.
Thanx juga ^^

Iha Zaliza said... Reply To This Comment

ehh ada pulak orang jual free ek? sebelum ni penah try tapi utk penyakit osteogenesis imperfecta mcm iha ni mmg takkan serap jgk kalsium tulang tu.. mungkin sesuai utk osteoporosis je kan.. :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

owh ? Bella tak tau pula.
Moga cepat sembuh ya :) Fighting! :)