Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malam Ekspresi Gaza

Assalammualaikum dan selamat Malam semua.

Before Bella pergi raptai tu Malam Puncak Perdana, Bella nak share satu aktiviti Gempak kat korang semua. Ingat lagi tak yang Bella pergi Organic Park Zen Xin ? Korang boleh terjah kat sini tuk Part IMalam tu kita orang ada aktiviti. Memang penat tapi tetap seronok. Malam yang indah tu ada  "Malam Ekspresi Gaza".

Ni Mafla yang kami dapat
*sudut Tengah*

Majlis tu start Jam 8 Malam tapi Bella tengok tak ramai pun orang yang datang. *Sedih*
Tup-tup, rupa-rupanya ramai juga yang datang lepas Solat Isya'. Alhamdulillah!

Terserempak pula Classmate kat sana. 

Masa ni kat dalam dewan. Before start.
Bella berselca dengan 'budak kecil' ni :p

Dengan pemanah terkenal ;]

Then, kita orang duk dalam dewan selama 2 Jam ++. Sebenarnya, malam tu ada teater tentang Gaza. Memang Best la. Siap ada penampilan Justin Bieber lagi. Kita orang tak dapat nak ambil gambar or video sebab awal-awal dah diberitahu tak boleh. Lagipun lau ambil gambar senyap-senyap pun mesti orang lain perasan sebab dewan tu sangat gelap. Cuma pentas yang bercahaya. 

Congratz tu all Pelakon-pelakon yang Gempak. Tapi, moral of the teater tu

"Kita sendiri sebagai umat Islam yang menyumbang kepada kehancuran Palestine. Kenapa ? Sebab kita (Islam) telah membeli barangan Israel+Amerika. Pendapatan hasil daripada barangan buatan dorang yang kita beli tu lah yang menjadi dana pelaburan untuk dorang melabur dalam bahan api+senjata. Tula, kalau nak boikot, istiqamah dalam boikot-boikot tu. Kalau setakat boikot 2 minggu, tak jejas apa-apa langsung. so ? Renung-renungkan dan selamat beramal ^^"

Mafla dari sudut hadapan pula 

Lastly, Bella nak ucapkan selamat Malam ^^ Nak pergi Raptai.


Sama-sama kita doakan keselamatan orang-orang Palestine di sana. Bella yakin suatu hari nanti mesti Palestine akan kembali aman seperti zaman dulu kala :)




12 comments:

Incik B said... Reply To This Comment

Bella... Saya nak mafla anda!!!! Boleh kan?? :))

CiK Bella said... Reply To This Comment

Hehe, kenangan tu :D
mau ka ?

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

sama2 kita doakan utk palestindan lahad datu

dik, free tak.. jom join

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html

CiK Bella said... Reply To This Comment

Lahad Datu juga :')

Thanx kak, Bella tengok sana ya ^^

Norhana Tasya said... Reply To This Comment

jelez la dapat mafla..huhu.. untuk saya ada tak.? :D
yea..pray for palestin..aamiin..

CiK Bella said... Reply To This Comment

hehe, ramai yang nak ni.
cam mana ?
nak kena buat GA Mafla la ^^

Amin !

Hasri Anis said... Reply To This Comment

teringin nak g palestin.. saya hanya mampu doakan yg terbaik buat saudara seIslam yg berada di sana ..

CiK Bella said... Reply To This Comment

betul Orang palestine sendiri cakap, mereka tak perlukan kita utk pergi sana dan perang. mereka minta kita doakan dia masti syahid :')

Amin

CikAinaa said... Reply To This Comment

untung lerr pegi save for gaza :p hehehehe

CiK Bella said... Reply To This Comment

hehe,
Cik Ainaa kita jeles la tu :p
hehe,

Nana Liena said... Reply To This Comment

me tak pernah lg join mna2 forum atau apa2 yg berkaitan gaza..huhu..hanya mampu melihat dari jauh

CiK Bella said... Reply To This Comment

doa buat dorang sudah cukup bermakna bagi dorang :')