Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dinner Ala-Ala Vintage

Assalammualaikum Ya Habibi 

Hari ni Ana mau share la, itu la. Moment of Our Vintage's Dinner Last Night. Apa la kena mengena Arab ngan Vintage kan ? Bajet betul Bella ni :p

Burung yang terkurung di dalam sangkar di dalam dewan

- Before Dinner -
Kalut pilih baju around Jam 4 sampai la Jam 6 macam tu. Haha, Last-last pakai ja la apa yang ada kan. Then start la siap-siap lepas mandi,solat. Kita orang gerak around 8 gitu ke Dewan. Ingatkan dah jadi orang paling lewat, hampeh! Lama tunggu VVIP . VVIP mana pernah awal kan. Lau awal tu, bukan VVIP dah tu. H-e-h-e

Before pergi Dinner. Sempat gambar jap

Ngam-ngam datang dengan perut yang kosong. Makanan memang dah tersedia kat meja tempat kita orang duduk. Tak tahan godaan dah ni nak makan.
Tapi, sabar-sabar. H-E-H-E

Cara nak hilangkan rasa lapar
GAMBAR

Then, tak lama lepas tu, ada seorang akak comel datang duk satu meja dengan kami. Pelik untuk 5 saat. Tetiba kawan Bella tegur dia. Rupa-rupanya, dia tu kawan Ex Roommate kawan Bella tu.

Yang duduk sebelah kiri tu la akak tu
Kita orang pun borak-borak + gambar-gambar
Bagus akak tu. Ramah plus mesra lagi.

Bila dah boleh start makan, semua xcited. Mana tak, semua pun lapar. Meja kita orang kot paling meriah.

Bella ngan roommate.
Nama dia Zila, Sapa nak berkenalan ngan Zila cute ni ?
Jumpa ayah dia dulu :p

Sambil selera makan-makan, sambil fokus dengar ucapan VVIP. 'Fokus' dalam bracket. hehe,
Tapi, still tau apa yang diucapkan oleh VVIP :) Then, banyak la persembahan. lakon-lakon, video-video, lawak-lawak. dan, tak sah lau xda nyanyi-nyanyi. ada Band khas di bawah Syarikat Zahid lagi. Jangan Main-main. Sebenarnya Zahid tu orang terkenal kat kolej kami bab-bab nyanyi+ketua AJK Persembahan. Jangan pula korang ingat Zahid AF.

Kejap ja makanan kat meja kami licin. Padahal, malam masih muda. Kita orang pun try la tanya kat waiter-waiter yang ada. "Ada Dessert tak lepas ni?". Tus waiter tu cakap ada dessert. Xcited dah ni. kot-kot ada puding ke, ice cream pun takpa. Tup-tup dia bagitau, buah-buah yang dorang hidang awal-awal sama-sama ngan nasi tula dessert.
Yaka ? *Muka troll* Tu pun kita orang dah habis makan+licin. Kosong dah meja kami ni.

Yang Bella rasa lawak, waiter tu tak habis-habis tuang air oren kat kita orang. Sampai kawan Bella yang satu ni cepat-cepat tutup gelas dia then terbalikkan gelas tu supaya waiter tu tak tuang air dah. Masa Bella tengah minum, waiter tu tanya,
"nak air lagi?". Bella pun terhenti seketika dari minum.

Last-last, kita orang balik.  Even majlis tu tak habis lagi. Lagipun, sok pagi (hari ni) ada kelas. Bila keluar tu, tawaduk betul. tunduk ja muka. Tak nak orang nampak.

Sementara tunggu akak Delivery, kita orang pose jap kat luar.
Dah macam Artis tak diiktiraf . hehe

Bila dah sampai pintu keluar pula, check kiri dan kanan. Manala tau kot-kot ada pakcik pengawal yang nak halang kami dari balik. Hehe. Lastly, masa kita orang OTW balik naik akak Delivery, kita orang dah buat temu janji ngan akak delivery tu tuk hantar kita orang pergi Airport nanti masa nak balik cuti mid sem ni. Even ada 3 minggu gitu lagi nak balik. Awal bebenor kan. Hehe,




Prom Queen Malam tu.
Ni jiran sebelah bilik Bella ni. Hehe,
Ada macam muka Yuna tak ?

Gambar prom King tak da pula. Nanti korang jatuh hati. Susah pula Bella nak jadi orang tengah :p Thanx korang sudi tahankan diri tuk baca. Goodnight. Mimpi indah-indah ya malam ni. Ingat! Cuci kaki dulu before tidur nanti




6 comments:

eCha said... Reply To This Comment

wahh,, bestnye pegi dinner... huhu

AyueJean AJ said... Reply To This Comment

Meriah dinner......
Prom Queen nye bunga atas pale tu yang mahal tu... =D

CiK Bella said... Reply To This Comment

Nanti echa pergilah :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

biasa je tu ;]
Mahkota paling bernilai tu :D

Lina md. munir said... Reply To This Comment

Apa yang best tentang dinner ?????
Mestilah sebab banyak makanan kan ?
Ehh...apasal le semua blog hari ni cerita pasal makan.....ahhhh SAYA LAPARLAH !! ( ikut suara doremon tau )

CiK Bella said... Reply To This Comment

Setuju!
Tujuan utama dinner adalah tuk makan! :D
tapi, tuk memory juga
Nak dorayaki ? Jeng-3 :D