Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunnah Rasulullah yang Paling Utama?


 Assalammualaikum semua,
Baru-baru ni Bella ada ikut satu seminar iaitu "Ummah Awakening Seminar"
with Brother J and Brother Syah
Bella tak nak taip panjang-panjang petang ni.

Bella just nak share 1 benda tapi before tu Bella nak tanya korang semua.
Agak-agaknya, apa Sunnah Rasulullah yang paling penting?
Cara Rasulullah makan ?
Cara nak potong kuku ?
Cara nak mandi ?
OR ?
Korang fikir-fikir la dulu


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sunnah yang paling penting ialah

BERDAKWAH

Nampak cam simple, Nampak cam remeh tapi ni la dia Sunnah yang paling penting tau.

 


Then, mesti ramai antara kita fikir cam ni
"Aku bukannya baik sangat, ada hati pula nak berdakwah kat orang lain"
"Tak pa la, nantila aku start sok or lusa dakwah kat orang"
"Tak dapat hidayah lagi lah"

Dakwah ni ada macam-macam jenis dan cara.
kita boleh juga dakwah kat orang Muslim sendiri or Non-Muslim. 
lau korang nak tau lebih detail, try tanya Mr Google.

Tu ja la yang Bella nak share.




8 comments:

Selipar Putih said... Reply To This Comment

nice share kwn

CikAinaa said... Reply To This Comment

Baguihhnya anak pak cik bakri ni :)) Alhamdulillah. Teruskan perjuangan sister :D heee~

Sally Yatiey said... Reply To This Comment

Nice sharing ^_^
Perkongsian yang baik :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

Thanx :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

InsyaALLAH, slow-2 . :D
Btw, thanx tolong angkat printer tadi ><

CiK Bella said... Reply To This Comment

Thanx Sally ^^

CikAinaa said... Reply To This Comment

esok belanja aiskrim :p

CiK Bella said... Reply To This Comment

Orang nak belanja cake kemarin tak nak :p