Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rahsia Disebalik Jenis Rambut



Assalammualaikum dan Hye Hye Hye semua! 
Sekarang ni cuaca asyik tak menentu. Ada pelbagai variasi. Kejap hujan, Kejap panas, kejap mendung kan. Bella tak tau pula kat tempat korang macam mana.

Hari ni Bella nak share pelbagai jenis rambut yang Bella tau. Siapa yang tak bertudung tu, check dulu rambut korang ni jenis macam mana? Lau yang tengah bertudung dok on| kat office ke OR kat tengah jalan, korang ingat-ingat la cam mana jenis rambut korang tu. Jom tengok apa jenis rambut yang ada.


Rambut Lurus
Selalunya orang yang berambut lurus ni orang Chinese. Ada juga yang Rebonding or guna Rejoice. "Guna jari pun boleh". Ciri-Ciri : Bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan. Tapi yang rebonding tu tak kira tau. Tettt!

Rambut Ikal Mayang
Yang ni majoriti tuk perempuan. Bloggers perempuan pun mesti ramai yang ni kan. Ciri-Ciri : bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu.



Rambut Kerinting Tebal
Budak-budak yang ada style rambut macam ni macam style budak-budak Arab. Comel juga. Ciri-Ciri : kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantik,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung.



Rambut kerinting Ala-ala Negro
Bella tak pernah nampak lagi Malaysian originally rambut macam ni. Kalau tem majlis-majlis dinner tema Retro gitu adala. Rambut Apro. Ciri-Ciri : Bijak, ego, cemburu buta, romantik, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah.



Rambut Sikit
Ciri-Ciri : bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego,dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.



Rambut Tebal
Yang ni konfem tak da problem rambut  gugur. Tula rambut dia tebal. Bella tipu ja tu. Hehe. Ciri-Ciri :  bijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang



Rambut Beruban
Even orang muda sendiri ada rambut beruban sebab keturunan. Ciri-Ciri : Kurang bijak, suka termenung, sosial sikit,berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri.



Rambut kusut
Rambut orang yang kusut akan bergulung-bergulung di kepala sampai susah dia nak sikat rambut lagi. Kekadang ada yang sampai fed up dah nak sikat rambut, direct potong rambut tu. Ciri-Ciri : Sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan. Ada juga yang cakap orang rambut kusut ni pandai sebab tak pandai jaga penampilan tapi tak semua gitu tau




Rambut Perang
Yang ni maybe ada kacukan or kurang vitamin kot. Tapi, lau korang colour rambut korang, Sory to say sebab korang rejected dari group ni. Hehe. Ciri-Ciri : kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.


So, korang tau dah korang dari species mana satu ? Alhamdulillah lau korang kenal rambut korang sendiri. Hehe. Tapi, tak tau la benda ni betul or tak. Ni pun Bella baca dari satu artikel. Agak-agak korang jenis rambut yang mana ya ? Hehe

p/s : nanti Bella buat entry Tips Penjagaan Rambut ya. Stay tuned !





14 comments:

Azie Namico said... Reply To This Comment

iya ker mcm tu jeng3...

CiK Bella said... Reply To This Comment

Tak tau pula Bella.
Hehe, Jeng-3

Nadia Johari said... Reply To This Comment

nad punyer ikal mayang..heh

CiK Bella said... Reply To This Comment

Lau ikal mayang, baik-baik ja semua :)

FarhanahAdzlan said... Reply To This Comment

saya tebal kot.hehe
dulu rambut panjang skarang dah jadi pendek tak suka nampak sangat kehodohannya dengan rambut tebal lagi hahaha

ain mahsuri ismail said... Reply To This Comment

jyeaaahhh.. bijak tu yg nk dgr, tp x bijak2 pon. adoiiyaii

fiza ramli said... Reply To This Comment

wah . baru tahu !nice info

CiK Bella said... Reply To This Comment

Lau rambut tebal, kuat cemburu la ni. HEhe :B

CiK Bella said... Reply To This Comment

Dah bijak tu tapi tak keluarkan lagi kot.
Hehe, Cam ahli nujum pula Bella ni :3

CiK Bella said... Reply To This Comment

Tapi tak tau betul ke tak ni.
Just sharing apa yang dibaca :)

maria firdz said... Reply To This Comment

hehe... mcm2 gaya de.. tpi skrg lagi byk mcm, landak de todak de... hehe... blh baca tapi jgn pcy...

CiK Bella said... Reply To This Comment

hahaha, Tula . semua cam style haiwan .
Betul, jangan caya. sekadar suka-suka saja :)

afiqah hairi said... Reply To This Comment

lalala

CiK Bella said... Reply To This Comment

lalala