Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Misteri Tangisan dari Lorong


Assalammualaikum kepada kamu, kamu dan kamu! Btw, Good Afternoon juga.

Bila korang baca tajuk entry kali ni, mesti ada rasa macam cerita Hantu gitu kan. Lau macam tu yang korang rasa, 100% salah. Tiada markah untuk anda. Hehe

Hari ni Bella baca satu berita di Metro. Misteri tangisan di sebuah lorong yang terletak di Taman AST terjawab setelah pasangan suami isteri menemui seorang bayi perempuan di dalam sebuah bag yang separuh terbuka di situ. Maybe tuk bayi tu bernafas lah kan.

Bayi seberat 4Kg dan dianggarkan berusia 3 bulan tu ditemui kira-kira jam 7.35 malam. Bayi tersebut lengkap berpakaian serba biru dan terdapat sebuah bag lagi di sebelahnya yang berisi segala barang keperluan seperti tin susu, baju dan tuala.


Bayi tersebut dipercayai ditinggalkan oleh ibunya. Bella rasa ibu bayi tersebut mesti ada sebab kenapa dia tinggalkan bayi tu. Macam selalu cerita-cerita sinetron d TV la kan. Alhamdulillah, bayi tu dijumpai dalam keadaan sihat. So, bila kita buat sesuatu perkara tu, kita mesti bertanggungjawab atas apa yang kita buat. Jangan lupa tu!




4 comments:

Yana Zulkifli said... Reply To This Comment

whatever is it , ibu tu tak patut buang baby dia kat lorong mcm tu.. sian baby , kalo ada anjing dtg gigit.. :(

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Kesian baby tu...
Nasib baik ada orang jumpa bah...

CiK Bella said... Reply To This Comment

ya kan, Betul juga.
patut dia minta tolong org jagakan lau terlampau terdesak.

CiK Bella said... Reply To This Comment

Tula, nasib baik dia selamat :)