Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mayat Bangun Semasa Upacara Pengebumian


Assalammualaikum, Selamat Tengah hari, Salam Isnin dan Salam 1 Malaysia!



Mesti korang pelik kan baca tajuk Entry Bella kali ni. Tapi, inilah kenyataan yang berlaku di Lianjiang baru-baru ni.

Sebilangan besar jiran tetangga yang datang menghadiri upacara pengebumian seorang Warga Emas, Peng Xiuhua terkejut apabila mayat wanita tua itu tiba-tiba bangun dan duduk berbual dengan mereka. 
Peng Xiuhua yang berumur 101 Tahun bertanya kenapa terdapat ramai orang dirumahnya ini. 

Dua orang anak perempuannya yang berusia dalam lingkungan 70-an menemukan mayat ibunya yang tidak bernyawa sehari sebelum upacara tersebut. Mereka turut memandikan ibunya dan meminta pekerja rumah mayat segera menguruskan upaca pengebumian untuk ibunya. 


“Bukan saja saya dapat menyaksikan bahawa ramai orang yang mengambil berat terhadap diri saya, tetapi saya juga sempat bangun sebelum mereka membawa saya untuk upacara pembakaran mayat,”
                                                                             - Peng Xiuhua


In short, pengebumian tu dibatalkan. Pelik-Pelik.





22 comments:

Bui Junaidi said... Reply To This Comment

ADUH..SERAM NYA..MAYB DIA MMG BELU MATI KOT

CiK Bella said... Reply To This Comment

Bella pun rasa dia lom mati.
Nasib tak kebumikan lagi ><

Hafizah Elmasry said... Reply To This Comment

huikk... macam tu pun ada. allahuakbar.

CiK Bella said... Reply To This Comment

tu la.
macam-macam dah sekarang .

kekapas berceloteh said... Reply To This Comment

boleh plak macam tu -_-

CiK Bella said... Reply To This Comment

hahaha. tu la pasal -_-

Megi Tristisan said... Reply To This Comment

hai dah folow blog kamu folow back ya

keretamini.com PABRIK KERETA MINI NO 1. Ready Stock | VINKY BLOG said... Reply To This Comment

seram - seram , bangun lagi"

CiK Bella said... Reply To This Comment

Orite! Thanx ya :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Umur dia masih panjang bha tu :)

Diana Azis said... Reply To This Comment

Erk..boleh pulak bangun balik yea..belum sampai ajalnya lagi la tue..

CiK Bella said... Reply To This Comment

Direct duduk + bercerita ngan org sana pula tuh ><

Mimie Najib said... Reply To This Comment

aduhai..seram.. lemah semangat dibuatnya ni..

CiK Bella said... Reply To This Comment

hehe, xda apala kak .
maybe dia pengsan kot.
Anak dia ingat mati .

fatin aziz said... Reply To This Comment

menakutkan..kalau saya terus lari lintang pukang tak balik dah..haha :P

CiK Bella said... Reply To This Comment

Haha! Bella rasa, Bella pun lari pecut 1000m terus.

Seneorita Baharin said... Reply To This Comment

waduh2 seram plak baca..kalau i kat tempat tu, for sure lari punya la n esok tu demam terkejotzz..hehe

Cik Sweet Pea said... Reply To This Comment

Okeh....huhuhu...horror

nabila biela said... Reply To This Comment

takunyew..hehe

CiK Bella said... Reply To This Comment

lau macam tu direct boleh ambil cuti la jawabnya ;)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Mood horror kemarin ><

CiK Bella said... Reply To This Comment

Bella pun takut ><