Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Review Novel

Assalammualaikum dan Malam Readers! :)

Teehee!

Alhamdulillah, Test hari ni dah selesai dan Alhamdulillah juga sebab akhirnya kita orang jumpa gak maklumat untuk Assignment Macro kat Library tadi.

Malam ni, banyak dah bilik yang tak berlampu. 
Ramai dah yang tengah dok duduk dalam bas tu OTW nak balik rumah.
Katanya, balik sebab nak mengundi tapi... tak daftar pun lagi :p
Teehee!

Siapa kenal Hlovate sini ?
Ada tak yang kenal penulis Novel ni ?
Bella minat sangat-sangat dengan Hlovate bila first time baca Aa+Bb dulu.
Nampak kebijaksanaan penulis ni bila baca novel-novel Hlovate.
Nama sebenar masih dirahsiakan.
Misteri gitu kan!

Teehee!

Baru-baru ni Bella dapat hadiah dari seorang kawan a.k.a saeng.
Dia bagi Bella Novel Hlovate yang terbaru!
*ANTHEM*
Keluaran tuk Bulan May 2013 ni.

Sukanya, Bella dapat dah buku ni even lom lagi keluar di kedai-kedai buku sebab kawan Bella pergi beli kat Pesta Buku last week.


Bella baru baca sedikit sebab buzy ja sekarang ni kan dengan Test-test.

Malam ni ingat nak layan Drama-drama. 
Drama apa yang best ya ?
Cuba promote cket kat Bella.
Nak marathon malam ni!
Teehee!

*ANTHEM*

Sinopsis

Silam
Westernized. Memang bukan budak perempuan biasa. Nur Dania Dashrin. Bukan dipanggil Nur, bukan dipanggil Dania. Hatta bukan dipanggil Dashrin pun. jika ditanya tentang asal-usulnya dan rumahnya di mana, jawapannya mungkin Belgium, Romania, Austria, Perancis, Amerika atau India

Selepas silam
Dulu, 'segalanya' yang mahu ditinggalkan itu ialah dunia canggung yang serba menyesakkan dan melemaskan. Dunia di mana pertembungan kepercayaan,prinsip,budaya,definisi dan erti langsung buat dia rasa dirinya salah sentiasa dan tak ada harga. sekarang, 'segalanya' yang bertanda gelap itu kini mahu dia ubahkan warnanya.

Kini
Kedegilan Dash untuk membuktikan bahawa dia berhak untuk menjadi dirinya sendiri tanpa mengikut acuan tipikal masyarakat keliling, mambawa kepada satu perjalanan panjang yang merentas benua dari Malaysia, ke India, ke Scotland dan tanah antara ketiga-tiganya.

"Everybody has a past. 
Everybody lives a present. 
And everybody deserves a future"

Jom layan drama dulu sempena mengundi :p
Apa kena mengena ya ?
Teeehee!

Adios Amigos!




4 comments:

Alien Ohsem said... Reply To This Comment

Teehee! Ryan Higa's trademark. Teehee! xD

CiK Bella said... Reply To This Comment

hahaha, ni mesti fan Ryan Higa ni x)

spontaneous_gurlz said... Reply To This Comment

hlovate's AWESOME! haha.btw,bella orang klate juga? :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

minat hlovate :)
Mak orang klate. Org klate gak ke ni ? :)