Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nak Try Buat Macaroon

Assalammualaikum dan Malam semua ^^

Apa benda alah Macaroon tu ? Tapi yang pasti Macaroon sangat comel. Sayang nak makan bila ada depan mata. Mesti ada Readers rasa pelik bila dapat tau benda pelik Macaroon tu makanan. Ye dok ?


Cam mainan pun ada juga rupa Macaroon ni. Tak sabar dah nak balik rumah Bulan Jun ni.  Tak sabar nak buat Macaroon ni. Walaupun balik cuma 2 minggu sebab ada Short Semester 1 Julai tu, tak apa. Bella dah beli tiket balik Johor lewat cket sebab Berfday akak 2 Julai. ^^ Rindu Family :') 


Tapi, tak tahan bila tengok harga tiket tuk balik raya nanti. kalau tolak, tambah, darab, bahagi boleh jadi RM700 juga tuk pergi dan balik. Haih! Tak balik la Bella jawabnya. Tak tahulah tahun ni berya kat mana. 


Nanti balik rumah ni nak try buat Macaroon tu. Lau jadi, Bella promise domise kat semua. Bella akan share kat blog ni. Lau tak menjadi... Hhaha, InsyaALLAH tak share :p

Gambar credit to kawan Bella a.k.a adik Wawa dan Pak Cik Google :)


14 comments:

Shakinah Sharif said... Reply To This Comment

Macaroon! selalu suruh mak buat tapi sekarang musim hujan tak boleh buat. mak cakap kena buat time musim panas. huhu sedapppp.....

nini said... Reply To This Comment

cam sodap aje ni...heheheh

CiK Bella said... Reply To This Comment

Laaa, yeke sesuai masa panas-2 ?
Hehe, Bella tengah excited ni nak cuba.
Tak sabo :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

Comel pula tu :D

Nana Liena said... Reply To This Comment

hehe..kita sampai sekarang tak pernah merasa lagi..tejumpa haritu..tapi mahal..nak buat macamtak ada masa..huhu

Aku Penghibur said... Reply To This Comment

wahhh nampak cm mainan ..makanan rupanya

CiK Bella said... Reply To This Comment

Sebab jarang orang jual.
Tu la kot sebab dia mahal.
One day mesti dpt rasa punya :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

Rupa cam budak main masak-masak kan.
Hehe

DB Mall 27 said... Reply To This Comment

Today ni ita to show how to make macaroons . Rupanyer many also macaroon kat fans out there ... although macaroon ni ...

CiK Bella said... Reply To This Comment

Thanx even tak jumpa apa-2 sal macaroon ><

hanizatul amira said... Reply To This Comment

manis sgt macroon ni, tp comel

CiK Bella said... Reply To This Comment

tak boleh makan banyak la ni.
Nanti bahaya pula :D

CikAinaa said... Reply To This Comment

wah wah! hang buat aku jadi judge nya :p hehe

CiK Bella said... Reply To This Comment

Hhahaha, konfem hancur Macaroon tu oleh ko nanti :p