Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[PRU13] Keputusan Kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri

Assalammualaikum dan Morning Bloggers!
Teehee!


Semalam ja Homepage kat FB dan Dinding Twitter tu penuh ngan PRU13. Sambil dok Group Discussion pun, kita orang sempat tengok Tonton semalam. Last-last, tertido gak sebab mata dan telinga dah penat nak tunggu Keputusan PRU. Alhamdulillah, semua dah settle. Keputusan pun dah keluar.

KEPUTUSAN KERUSI PARLIMEN 


KEPUTUSAN KERUSI DEWAN UNDANGAN NEGERI


KEPUTUSAN PENUH

BN menang 133 kerusi Parlimen dan  275 kerusi Dewan Undangan Negeri
PAS menang 21 kerusi Parlimen dan  85 kerusi Dewan Undangan Negeri
PKR menang 30 kerusi Parlimen dan  49 kerusi Dewan Undangan Negeri
DAP menang 38 kerusi Parlimen dan  95 kerusi Dewan Undangan Negeri
STAR menang 1 kerusi Dewan Undangan Negeri



Kepada pemerintah kenalah ingat yang Dia tu akan memikul satu tanggungjawab yang sangat besar. Harap dapat memerintah dengan Adil dan saksama. Sebabnya, tanggungjawab mereka tu akan dikira di Akhirat nanti. Apa-apa pun, harap dengan pemimpin kita untuk 5 Tahun ni akan membuat banyak inovasi serta suara masyarakat kita juga akan diambil berat. Negara Demokrasi :)


credit : kak Mia

4 comments:

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

alhamdulillah.trima seada ya.
kena buka mata.

dap makin bertindak.
bangsa melayu bertelagah sesama sendiri

CikAinaa said... Reply To This Comment

alhamdulillah. Selangor still the same (^______^) & thanked Allah....M very grateful DSAI menang penag :DDDDDDDDDDD hihi.. :P

CiK Bella said... Reply To This Comment

Tula pasal,
orang kita dok gaduh sana sini,
nanti dua-2 tak dapat. orang lain yang dapat.

Tak tau la cam mana
Doa yang terbaik ja la :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Sukanya dia kan :DDD