Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resepi Spaghetti dan Dessert Ala-Ala Bella


Assalammualaikum dan Selamat Malam Readers!
Teehee!

Dah makan ? Kalau belum, jom try buat Spaghetti ala-ala Bella. Tapi, lau tak da Spaghetti, simpan menu ni untuk esok ye. Sangat simple. Tak memerlukan banyak bahan. Ni semua sebab tengok Master Chef semalam la. Dorang dok buat Pasta. Kita buat Spaghetti.

 Spaghetti Simple Ala-Ala Bella 

First sekali, sediakan bahan-bahan kat bawah ni ya. Teehee!
 Spaghetti
 Minyak Zaitun
 Garam
 Nugget atau yang seumpama dengannya
 Mayonnaise
 Daun Sup

Lepas tu, korang hanya perlu ikut step simple ni
 Rebus Spaghetti sehingga lembut
 Bila Spaghetti dah masak, gaul dengan minyak zaitun dan garam.
 Gaul Spaghetti dengan hirisan daun sup
 Masak Nugget dan dipotong dadu
 Last sekali, dah boleh hidang di dalam piring. Boleh letak Mayonnaise sebagai penambah
    perasa


Next, kita buat Dessert simple sebagai penyeri makanan pula. Yang ni pun mudah dan ambil masa yang singkat saja. Jom try buat Salad Buah ni pula.

Bahan-Bahan
 Buah-buahan seperti Apple, Pear, Anggur. Boleh juga kalau nak letak Ubi kentang rebus
 Sos Salad (Mayonnaise untuk salad)

Cara-Cara
 Potong buah bentuk dadu
 Gaulkan buah-buahan tadi dengan Sos Salad
 Nak lagi sedap? Boleh letak Susu Pekat Manis
 Nak super duper sedap lagi ? Letak di Peti Sejuk

Hasilnya :


Selamat Mencuba. teehee!



10 comments:

Farahin Izzati said... Reply To This Comment

perh !! lidah ku terasa keenakan mayonisnya haha ^_^

Nurfaezah Abdullah said... Reply To This Comment

fa sudah bookmark this page :)

Cik Bella said... Reply To This Comment

@Farahin Izzati mesti peminat tegar mayonnaise ni :D

Cik Bella said... Reply To This Comment

@Nurfaezah Abdullah Selamat mencuba Fa =)

Sofyy Lavender said... Reply To This Comment

Aaa! sedapnya kak! hehe ~

Cik Bella said... Reply To This Comment

@Sofyy Lavender Jom try Buat sekarang ! :D Teehee!

Ira Mira ♥ said... Reply To This Comment

macam sedap jea tengok. ehehe XD

miLa saim said... Reply To This Comment

nyum..nyum..tibe2 lapa plak rase..huhu..btw, tq share..huhu

Cik Bella said... Reply To This Comment

@Ira Mira ♥ memang sedap :3

Cik Bella said... Reply To This Comment

@miLa saim apa lagi. Jom try :D