Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selamat Hari Jadi Pelbagai Bahasa

Assalammualaikum dan Malam Readers! :)
Teehee!

Bella baru habis dok discussion untuk preparation interview lectures. Ni Assignment English. Penat betul hari ni. Tadi balik bilik dah Jam 9 Malam. Sebab dok bertawaf dalam Library mencari bahan untuk Assignment Macroeconomic. Banyak Betul Assignment sekarang ni. Tapi, tula student :)


So, Bella tetiba nak share ni Selamat Hari Jadi dalam Pelbagai bahAsa sebab hari tu Bella ada dapat email Berfday. Dia wish Bella dalam pelbagai bahasa. Melayu, Cina, India. 1 Malaysia gitu. banyak lagi bahasa-bahasa luar. 1 World gitu :)

Teehee! Bella tak kesah korang nak guna ayat-ayat ni tuk wish sesiapa ja yang korang nak wish :) 

Malay : Selamat Hari Jadi
English : Happy Birthday
Cantonese : Sun Yat Fai Lok
Mandarin : Qu Ni Sheng Er Kuai le
French : Joyeux Anniversaire
German : Alles Gute Zzum Geburtstag
Hawai : Hau Oli La Hanau
Italy : Buon Compleno
Japan : Otanjou-bi Omedetou Gozaimasu
Korea : Saeng il Chukha ham nida
Latin : Fortuna dies natalis
Portugis : Feliz Aniversario
Punjabi : Janam dim diyan Wadhayian
Russia : S Dniom razhdjenia
Spanish : Feliz Cumpleaous
Swedish : Grattis p fdelsedagen
Taiwan : San Leaz Quiet lo
Thailand : Suk san Wan Keut
Tibetan : Droonkher Tashi Delek
Turkish : Dogum gunun kutlu olsun
Vietnamese : Chuc Mung Sinh Nhat
Indonesia : Selamat Ulang Tahun
Africa : veels geluk met jou verjaarsdag
Tamil : Piranda Naal Vaazhthukkal
Philippines : Maligayang Bati sa Iyong Kaarawan
Arab : Sanah Helwah
Yunani : Chronia Pola
Parsi : Tavalodet Mobarak



Tak banyak yang Bella tau. itu ja lah yang dapat Bella sharekan :) Korang nak, gunalah. Jangan lupa comment tau :D Doakan Bella belajar kat sini tau :D


Yang ni Entry lepas. Jom Terjah sini ! :)
" I LOVE U pelabagai Versi"




7 comments:

Iha Zaliza said... Reply To This Comment

Bagus la entri ni.. iha suka sangat2, kebetulan nak buat entri pasal birthday jgk utk esok (1 mei).. btw, belajar elok2 tau ;)

heirizalieyana said... Reply To This Comment

wah,,bykkn bhasa....

CiK Bella said... Reply To This Comment

Ha! Berfday sape tu agak-2nya, hehe :D
Thanx Iha, InsyaALLAH :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

Bestkan lau pandai cakap bahasa orang :D

Nana Liena said... Reply To This Comment

paling panjang japan n philipines..hehe.nice

CiK Bella said... Reply To This Comment

Terbelit-belit lidah juga nak sebut ><

Anonymous said... Reply To This Comment

thanks Bella for this entry.. comel je sebutan.. :)