Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

270413 Bella Sweet Twenteen

Assalammualaikum dan Salam Jam 2.
Hehe,
Teehee!

Alhamdulillah, Bella masih lagi mampu bernafas di dunia ni kan. sedar tak sedar. Wah! Bella dah Sweet Twenteen. Bukan Sweet Twenty. Teehee! Masih Teenagers. Konon. Thanx kawan-kawan yang dah bagi big Suprise Kat Bella Jam 12++ Malam 270413. Thanx kat kawan-kawan yang dah wish, bagi hadiah, doakan Bella :) Thanx juga kepada rakan-rakan Blogger yang dah wish :)


Cake Chocolate. Dalam dia Moist-moist gitu.
Nampak tu 'Twenteen' ? Hehe

Mulanya, Bella ingat Berfday kali ni tak meriah. Sebabnya, 3 Orang kawan Bella pergi Pesta Buku kat KL. Roomate pula nak pergi Singapore esoknya pagi-pagi. Kawan Bella yang sorang tu duk kat Blok Asrama lain. Tak jauh mana pun. Yang sorang ni pula tak dapat celebrate katanya sebab ada hal. Bella ingat family dia datang. Dia pun dok iya-iya. Jadi yang tinggal seorang ja la, Afiqah Hairi kat Blok tu.


ni la muka-muka yang nak bergambar. Ada lagi 1 Orang tak masuk dalam gambar. 
Gadis Misteri.

Bella keluar jap malam tu 260413 pergi makan + teman roomate ambil kawan dia sebab dorang nak pergi Singapore. Orang Siam. Bila dengar dia cakap ngan mak dia, rasa cam tengah tengok drama Thailand.

dah Jam 11++ gitu, Bella dah siap cuci muka+gosok gigi nak tidur. Bella tidur kat bilik kawan, Afiqah tu sebab Bella biar kawan Siam tu tidur kat bilik bella. Tetiba, Roomate Bella datang dengan Muka risau gitu cakap laptop dia rosak. Minta tolong Bella tengokkan kat bilik. Bella pergi ja bilik, tus kena letupan-letupan entah apa-tu. Agak takut kat situ. Sebenarnya, Bella nak main gak letupan tu tapi dorang semua dah letupkan. Tup-tup, kawan Bella yang kononya family dia datang tu ada kat situ. Ish-ish -,-'' Kena tipu rupanya. Kawan Bella yang duk blok lain pun ada kat situ. Bukan men lagi dia cakap sory before dia keluar sebab xdapat celebrate.


Bilik tem tu gelap. ada Cake ada lilin 2 batang. Dorang semua bukan main lagi lengkap bertudung gara-gara nak ambil gambar. Bella pun ikutlah pakai selendang, pakai cardigan tuk ambil gambar. Padahal kat dalam tu baju tidur ja. Hehe, 

Rupa-rupanya, kawan Bella yang kononnya family dia datang tu keluar ngan kawan Bella yang duk Blok lain tu pergi beli cake semua. Nasib kita orang tak bertembung sebab Bella pun keluar gak p makan kat luar :p Kalau tak, mesti Kantoi :p Thanx for the suprise :)



Tapi, malangnya, masa Berfday Bella tu. Tombol pintu rosak masa petang. tak dapat masuk bilik. Bagitau Felo. Boleh pula dia marah kan. Kami nak jalan-jalan jam 5.45 petang tu pun tergendala. Gara-gara Bella tak dapat masuk bilik. 7.30 Malam baru Bella dapat masuk bilik. Nasiblah, malam tu jam 8 kami sempat gak naik bas UTM nak keluar p Jusco. Makan Pizza ! :) Lupa sekejap kena marah-marah tu.


Kita orang order la ni yang set. tus nak tambah set budak-budak punya. Dia kata tak bole pula. Haha, tuk budak-budak ja. 

Bila nak balik, tertinggal pula bas sebab terlewat cket. Balik naiklah taxi. Nasib Uncle Taxi memahami bagi murah ja :)


Tembam kan Bella punya pipi 


keluar berdua ja sebab yang Fiqa ngan Ainaa tak dapat join malam tu.
Kalau tombol pintu Bella tak rosak, dapat gak kita orang jalan berempat.

Lastly, Thanx again hadiah-hadiah korang bagi kat Bella. Thanx kat Umi dan Abah, Izz dan Khairul. 




10 comments:

ima said... Reply To This Comment

Happy besday ..
May Allah bless u .. :)
Kita sebaya ..

Nana Liena said... Reply To This Comment

selamat ulang tahun ya.. moga Allah murahkan rezeki dan panjang kan umur Bella..amin.. :)
cantik kek .hehe

Rieyn Anna said... Reply To This Comment

happy besdayy dear..wish all you sweet dream will be come true..happy2 selalu k..:)

CikAinaa said... Reply To This Comment

ooooo. patut lah x msj.. kuar mkn pizza ghupenyaaa. :p untunglah.. :D next bday, nk kasi kau nangis pulak :p haha (^^,)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Thanx Ima
Amin
Welcome to Kelab 20s :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Thanx Nana.
Amin3,

Credit to kawan-kawan yang beli cake tu :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Amin,
Thanx Anna :)
Kena ceria ni utk awet muda kan :))

CiK Bella said... Reply To This Comment

Kita orang malu. hehe,
lagipun pakcik kolej tu marah-marah.
So, keluar p makan, terus lupa pakcik kolej tu -,-''


p/s : eh, kena sedia-sedia la ni nnt 2014.

PeRdU cINta said... Reply To This Comment

be good qhaliph ok adik.. :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

InsyaALLAH akak :)