Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikan Berkepala Babi


Assalammualaikum semua :)
Before tu, Bella nak cakap Happy Holiday kat semua mahasiswa or mahasiswi yang tengah cuti sakan Mid Sem ni. Jangan lupa, Final dah nak dekaaaat! Hehe, Yang tak cuti tu, jangan sedih-sedih. Hari ni kan cuti :p

Bila baca ja tajuk entry kali ni mesti terkejut gila kan ? Gila tak terkejut. Yang dah tau tu, boleh lagi rasa terkejut untuk kali kedua kalau nak. Melalut lagi Mak Cik Bella ni.


Ikan yang berkepala seperti babi ataupun babi yang berbadan seperti ikan ni dijumpai di kawasan Palembang. Adik-adik yang tak tau kat mana Palembang tu, boleh cari kat Google Map ya :)

Subhanallah! Ciptaan ALLAH memang unik kan ?

Bila fikir-fikir balik, mak ayah ikan ni asal dari spesies manalah agaknya? Tapi, ni lah realitinya. Apa-apapun boleh berlaku di Dunia ni dengan IzinNya :)

By The Way, Lau korang nak tau, Area kolej kediaman Bella sendiri ada keluarga Babi Hutan. Bukan yang colour merah jambu tu ye. Baru-baru ni pun kawan Bella ada ambil Family Photo Babi Hutan ni.

 
Ni dia Family Photo Babi Hutan 

Tak nampak sangat sebab ambil gambar ni dari jauh.
Hehehe,

P/s : Deqsa, saya 'curi'1 Family Photo ni 



15 comments:

Arni vanilla said... Reply To This Comment

Assalamualaikum ! Comeinya blog neyh ! Done follow you , follow me back okey ? Jom join segmen Arni nak ? http://arnilala.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-setahun-by-arni.html

Mazelina Zaini said... Reply To This Comment

takutnyaa tengok ikan tuuuu

CiK Bella said... Reply To This Comment

Waalaikumussalam, xdala. Simple ja :)
Nanti bella terjah ya sb onl guna hp ja :)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Betul! Xtau la macam mna kalau jumpa benda pelik gini depan mata

Nyamuk Terbang said... Reply To This Comment

subhanallah

miLa saim said... Reply To This Comment

subhanallah..kejadian Nya...musykil...cmne la leh begitu rupanya..

Secret Of Shaila said... Reply To This Comment

semua yang berlaku pasti ada sebabnya...^^

CiK Bella said... Reply To This Comment

:)

CiK Bella said... Reply To This Comment

Bella pun tertanya-tanya

CiK Bella said... Reply To This Comment

Betul Tu Shaila :)

Mimie Najib said... Reply To This Comment

sesungguhnya kuasa Allah.. :)

*agak2 blh mkan ke ikan ni???*

CiK Bella said... Reply To This Comment

Betul tu..
Bella rasa lau boleh makan pun,
mesti rasa tak lalu nak makan ikan ni. hehe

Anonymous said... Reply To This Comment

jangan percaya la. Gambar edit ni.

Anonymous said... Reply To This Comment

jangan mudah percaya. gambar edit ni

Zickry said... Reply To This Comment

and jngan mudah percaya orng yng ckap gmbar nie edit tanpa memberi sebarang bukti.. haha xsemua gambar pelik dlam dunia nie edit lol.. pecaya pda allah maybe ada hikmah disebalik ni..