Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Family of 1-SHAC

 
Memandangkan sekarang ni kita menjalani kehidupan d Universiti,, ramai la yang terpisah. bukan setakat berpisah ngan family tapi kawan-kawan, "makwe-pakwe", rumah, katil, kucing, ikan and bla-bla.

Alhamdulillah saya dapat juga continue study kat UTM. Tu diaq JOHOQ. hehe. First time datang negeri bertuah ni. Memang tak akan lupa la tarikh jejak kaki kat tanah johor ni. ngam-ngam tem Merdeka
"JANJI DITEPATI" (31 Ogos 2012). Datang sorang-sorang tanpa family. T___________T  ni semua AIR ASIA la ni. Tiket RM400++. Padahal one way ja..Tapi x kesah la, yang penting selamat sampai =)


Ni nak kenalkan la classmate baru. tak banyak. lau banyak, konfem saya tak nak kenalkan pun kat blog ni. hehe  nda la kali kan.. 



Azraq

dia super duper senior la kat kelas kami. cam 'abang-abang' sudah la.. boleh la.. actually, ni second degree dia. dulu dia dah study kat OVERSEA. Azraq ni memang suka men soal-soal dengan lecturer la..kami pun tumpang-tumpang dengar la. dapat juga input ^___^  lau teda dia sunyi ja la tem lecture sebab teda orang mo tanya..


G-Ji

Bila dengar orang panggil nama dia G-ji, terus teringat lagu SNSD "GEE". 
"Gee Gee Gee Gee Baby Baby ........." 
Ni dia salah satu tauke top up ngan Printing Service. Ada juga duit masuk poket kan. Kurus ja orang dia ni. untung share-share ar sebab tolong promote. HEHE

Ang

Ni Lelaki cina terakhir d kelas kami. Pujaan wanita-wanita UTM ni . hehe . Kenal dia tem minggu orentasi sebab dia yang buat yell tuk kolej kami. "1,2,3,2,3,2,1......KP,KP.......". Tu patung dalam gambar cam ada iras-iras suda tu sama orang yang posing dlm gambar atas ni... TETTT !

Azila
ni la roomate kat UTM. Jauh ni dia datang, dari hujung ke hujung. dari PERLIS sampailah ke Johor. 14 JAM. Lau duduk dalam bas boleh patah tulang belakang tu.  Walaupun dia adik bongsu kami dalam kelas, tapi dia dah macam kak long. hehe. 
Kalau kena suruh present kat kelas dah macam orang lain. =D

Fiza
Ni dia orang utara datang dari Kedah. Bak kata Mat Luthfi, Cekelat (x reti nak sebut ikut slank Utara). Dia ada kembaq kat UTM ni. Kembaq dia bukan alang-alang tau. Orang tinggi kat MPM juga la. Cube teke-cube teke :DDD 
jawapan : Frany (HEHE) 
Gambar ni kat Legoland tau. kita orang p. jangan jelez ;DD

Athirah
Muka dia yang center tu. Hp dia selalu jadi mangsa tuk ambil gambar . HEHE
yang ni, lau ada anugerah gigi paling putih, rasanya dia yang menang. Hehe. Share-share la tips gigi putih nanti erk =BB. 
btw, lau dengar suara dia mesti akan fikir "baby mana pandai cakap ni". Comel ^______^ Ada orang oversea pun cakap suara thirah ni cam baby

Deqsaa
Tadi kedah, yang ni kita nak merantau pula ke pantai timur. nak kena ubah ni cara taip word. Orang dia ni memang peramah dan suka BERKAWANG. Suka BERSUKANG. Tu yang ikut Softball tu. Cube teka dari mana dia datang. hehehe.. 
Ayat pemes dia " Saje jer nak tengok korang alert ke x"
Style kan gambar dia :DD ni tem nak nari KPOP . 

Fiqah
G-ji panggil kawan kami yang sorang ni ustazah. HEHE, dia memang relax+sempoi+rock.. dah boleh jadi ustazah rock la.. Fiqah ni dah jadi harapan bangsa dan negara sebab dia join SUKSIS . 

Fatin
Yang ni nampak PENDIAM (yeke ?) tapi lau dah bercakap memang kalah rapper-rapper yang ada kat dunia . ni. bukan rapper ja kalah, artis yang dapat anugerah vokal terbaik pun kalah sebab suara dia high pitch ngan high speed. HEHE :P 


Ainaa
Ni kembar AINAN TASNEEM. kadang mulut ni gatal nak panggil AINAN. hehe, Actually dia la orang first saya kenal before masuk UTM . kita orang kenal dari laman muka buku. Tapi satu ja la, lau nak main-mainkan dia kena BEWARE cket ... Sebab dia.......... TETTT! secret ;)


Suha 

(dah stalker fB tapi x jumpa gambar dia)
ni la satu-satunya international student. Asal usul sebenar dia dari Thailand tapi dia punya hometown kat ARab. First-first nak cakap ngan dia, bukan main lagi susun ayat English. Biasala, sebab broken English.. tapi.........,,,,, rupa-rupanya dia faham melayu . Hahaha.. Penat ja susun ayat... 

Bella
Xpayah la nak letak gambar orang ni... Sebab nanti ada pula makhluk-makhluk yang jeles. hahaha . perasan ja lebih :P


p/s : Sory dah pecah masuk laman muka buku korang tuk ambik gambar-gambar korang. Sory lau ada terkasar bahasa or terguris di hati. Just joking2 ^______^ 




8 comments:

Deqsaa Othman said... Reply To This Comment

hahaha... sy ade persoalan untuk di ajukan yang arifff.... :D
knp pic itu mnjadi rujukan(bukti) dalam kes yang arifff ari ini :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

dah mcm kelas law pla, ni defendant ka plaintiff ? haha , sb gambar tu nampak smart la :D nak tukar x ? :DD

CikAinaa said... Reply To This Comment

Apa yang secret tu hah? HAHA :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

HAHA, lau secret mna boleh heboh2 :D hehe

Deqsaa Othman said... Reply To This Comment

sy defendent yg arifff. :D
cun3..wlpon bulattt :P

CiK Bella said... Reply To This Comment

tgok smart ja. cam FBI . :D
tuk tuk tuk! defendant kalah :p

Deqsaa Othman said... Reply To This Comment

detektiffff conan :)
alaaaa.... knp kalah...yg arif tidak adil..sy akan akan akan buat buat buat rayuuuan lagi :D

CiK Bella said... Reply To This Comment

bkn dtektif Conan la, ni Cik Bella. Aiseh!
lau gtu kna jd appelant la pla.