Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tutorial Tudung Bawal Ala-Ala Bella


Assalammualaikum dan Malam Readers! ^^

Dah lama rasanya tak jejak dunia Blogger ni. Bella last update blog pun Bulan June yang lalu. So, hari ni dengan rasminya, Bella update blog. Sebenarnya, Bella baru habis Presentation + Test. Lega rasanya even tak buat dengan sebaik mungkin. Hurm, Banyak lagi test + Assignment menanti minggu depan ni. Sejak masuk Tahun 2 ni, rasa macam sibuk tu tak dapat dipisahkan dengan Bella. 

Korang sihat ke ? Lepas lama tak update blog, rasa macam banyak dah labah-labah menginap kat sini. Teehee!



Baru-baru ni Bella pergi dinner. Rezeki Bella balik dengan tangan berisi malam tu sebab Bella dapat satu hamper kecil. Tema pakaian Blocking tapi kita orang tak follow sangat dengan tema tu. Bella lagilah, tak suka blocking-blocking ni. Colour Pastel baru comel. Teehee!

So, ada orang tanya, macam mana Bella pakai tudung masa pergi dinner tu. So, kat sini Bella akan ajar. Tapi, Bella ada ubah cket. Kalau tak faham, tanya Bella. Teehee! Yang bestnya, tak payah iron pun tudung. Teehee!


Pakai tudung bawal macam biasa tapi tak perlu lipat segi tiga


Tarik sedikit dan lipat tudung bahagian atas kepala ke depan


Pinkan dengan jarum peniti di kedua-dua belah kiri dan kanan tudung


Tarik bahagian belakang tudung ke depan, 
pandai-2 adjust supaya bahagian belakang tudung juga panjang


Ambil hujung tudung yang panjang tu dan pinkan guna jarum peniti 
di bahagian atas belah kanan
Jadila macam ni. Teehee!



Tu ja la untuk malam ni. Bella tak tau bila lagi Bella akan update Blog ni. Sory kepada semua readers sebab Blog Bella agak berabuk. Sebab, Bella rasa sangat buzy. Buat akak Bella, jom sama-sama kita tempuhi test + Assignment. Tuk adik Bella, Gurt Luck SPM. Tuk Umi dan Abah, rindu sangat-2 :')

Jaga diri semua ^^




9 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said... Reply To This Comment

comel pakai tudung macam tu.. :D

vin said... Reply To This Comment

alaaa best nyaa, trimas ye :D

Cik Bella said... Reply To This Comment

@Mizz Aiza (Dunia Kecil) boleh la try nnt :D

Cik Bella said... Reply To This Comment

@vin Buat kamu, no problem :P

Busyra Bt Takiyudin said... Reply To This Comment

waa. comel nya. pandai bel pakai tudung bawal macam tu.

CikAinaa said... Reply To This Comment

Laaaa. camtu ke pakai dia. wakaka. pernah nk cuba tp x jd n blur what's da next step. -.- boleh bha kalau ak mau try nt. :) thanks 4 sharing :DD

Cik Bella said... Reply To This Comment

@Busyra Bt Takiyudin Thanx :D

Cik Bella said... Reply To This Comment

@CikAinaa hEHEHE, Welcome cik Ainaa :D

twinscraftlife said... Reply To This Comment

Hi! 안녕하세요! We are Twinscraftlife^^ please visit our blog shop^^ 꼭오세요! 행쇼! Twinscraftlife.blogspot.com